Viorel Băltărețu: 40% dintre primăriile clujene nu oferă opțiunea plății online a taxelor și impozitelor

0

Deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu, susține că legea „Vreau să plătesc taxe online” a fost promulgată în mai 2022, dar 40% dintre primăriile clujene nu oferă încă opțiunea plății cu cardul sau la POS. Acesta a precizat că situația în județul Cluj se prezintă astfel: 48 de unități administrativ-teritoriale sunt înrolate pe Ghilșeul.ro sau alt sistem de plată online, iar 33 sunt neînrolate.

„Scopul acestei legi e simplu: aducem statul la cetățeni, nu trimitem cetățenii la instituțiile statului. E un semn de respect pentru cei care plătesc taxe: află ușor și rapid ce și cât trebuie să plătească, pot plăti oricând și de oriunde, pot plăti copiii pentru rudele în vârstă, pot plăti românii din disapora. Opțiunea plății cash la ghișeu rămâne”, a spus Băltărețu, conform Cluj24.

Acesta a trimis din nou solicitări către primăriile neînrolate pe platforme de plăți online, pentru a afla stadiul procedurii și motivele blocajului.

„Am estimat că aproximativ 10.000 de lei sunt suficienți pentru acest proces. Sunt sigur că în orice buget, al oricărei comune, pot fi găsiți acești bani, având în vedere scopul.
‌Împreună cu echipa mea, le stăm la dispoziție cu informații pentru ca procesul să meargă mai repede și oamenii să nu mai stea îndoiți pe la ghișee”, a conchis Viorel Băltărețu.

VEZI ȘI:

Viorel Băltărețu: Noile măsuri fiscale anunțate de Guvern vor perturba grav economia românească

Viorel Băltărețu: Este necesară reducerea taxării pe muncă

Viorel Băltărețu: USR cere demisia președintelui PNL Cluj

 

 

banner