Viorel Băltărețu, demisia din funcția de președinte al USR Cluj-Napoca după rezultatele de la alegerile locale

0

Viorel Băltărețu, liderul USR Cluj-Napoca, a anunțat demisia sa din funcția de președinte al filialei locale în urma rezultatelor obținute la alegerile de duminică. Emil Boc a câștigat detașat al șaselea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, cu un procent semnificativ de 42,53%, lăsând puține șanse contracandidaților săi.

Băltărețu, reprezentantul Alianței Dreapta Unită (ADU), care include USR, PMP și Forța Dreptei, s-a clasat pe locul patru, obținând doar 5,84% din voturi (7.123). Această înfrângere a fost unul dintre motivele care l-au determinat să renunțe la conducerea filialei locale a USR Cluj-Napoca.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Băltărețu și-a exprimat dezamăgirea față de rezultatele obținute, dar și determinarea de a continua să lucreze pentru comunitatea clujeană:

„Dragi clujeni, alegerile s-au încheiat, dar munca mea continuă. Rezultatul alegerilor la Primărie nu a fost unul bun și mi-l asum în întregime. Am făcut o campanie corectă, o campanie concentrată pe soluții. Mai am de învățat, fără îndoială. E o lecție dură, din care voi învăța. Ca atare, îmi dau demisia din poziția de Președinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca.”

Cu toate acestea, Băltărețu a subliniat că activitatea echipei USR din Consiliul Local va continua, menționând că rezultatele obținute în cadrul Consiliului au fost mai bune decât în mandatul anterior.

„Pe de altă parte, mă bucur că eforturile tuturor celor implicați în campanie au dat roade bune în Consiliul Local Cluj-Napoca. USR a obținut rezultate mai bune decât în mandatul anterior. Colegii noștri vor continua să muncească la fel ca până acum. Oamenii ăștia buni au reușit, din opoziție, să propună proiecte cerute de clujeni, unele fiind deja demarate. Am mare încredere că vor avea rezultate bune și de aici înainte. Îi voi ajuta cu tot ce pot, ca până acum. Vom face echipă bună pentru Cluj.”

Conform rezultatelor parțiale, Emil Boc (PNL) a obținut 42,53% (51.860 voturi), urmat de Sabin Sărmaș (independent) cu 29,37% (35.811 voturi), și Olah Emese (UDMR) cu 9,44% (11.515 voturi). Viorel Băltărețu s-a clasat pe locul patru cu 5,84% (7.123 voturi).

Băltărețu a reiterat angajamentul său de a continua să lucreze pentru Cluj-Napoca, punând accent pe marile proiecte ale orașului și lupta împotriva birocrației:

„În ce privește activitatea mea de parlamentar, continui mandatul și rămân concentrat pe marile proiecte ale Clujului. Rămân onest și incoruptibil. Lupt în continuare pentru ce contează pentru clujeni. Am muncit mult în acești patru ani să conving autoritățile să miște din loc proiecte trase pe linie moartă sau care se mișcau cu încetineala exasperantă a birocrației românești. Asta continui să fac. Și vă țin la curent, ca până acum.”

Această demisie vine într-un moment în care liderul național al USR, Cătălin Drulă, a anunțat și el că demisionează din funcția de președinte al partidului, marcând astfel o perioadă de schimbări și regrupări în cadrul formațiunii politice.

banner