Vrei să îți instalezi aer condiționat? Ce trebuie să știi

0

Ventilatoarele nu mai fac față, iar căldura este de-a dreptul insuportabilă, aşa că cererile pentru aparatele de aer condiţionat golesc rapid depozitele magazinelor. Ca să îți pui aparat de aer condiționat, trebuie să iei în calcul câteva lucruri și trebuie să vezi dacă este varianta ideală pentru tine, atât în privința prețului, cât și celelalte aspecte pe care le presupune montarea unui astfel de aparat.

Un aparat de aer condiționat nu este foarte scump, însă nu este nici ieftin. Prețurile pornesc de la 1.000 de lei, însă media este în jur de 2.000 de lei.

Lucrurile se complică dacă vrei un aparat cu clasa energetică mai eficientă sau unul mai performant.

Există aparate de aer condiționat care depășesc 5.000 de lei. Acestea vin cu câteva caracteristici în plus, cum ar fi Inverter Compressor, funcție de încălzire, răcire rapidă sau controlul energiei active.

La preț se adaugă și montajul, dacă dorești, contra unei sume cuprinsă între 150 și 400 de lei.

De asemenea, există și aparate de aer condționat mobile, care nu mai necesită montaj. Acestea costă în jur de 1.000-2.000 de lei, în funcție de caracteristici și modele.

Trebuie să știi că aparatele cu clasa energetică A++ costă mai mult, însă este un cost pe care altfel l-ai regăsi pe factura lunară în lunile de vară, pentru că un aparat cu clasa G va consuma mult mai mult.

Cât costă instalarea unui aparat de aer condiționat

Multe dintre companiile de electrocasnice vin cu un serviciul de montaj al aparatului de aer condiționat pe care îl poți achiziționa contra cost.

În timp ce un serviciu de instalare cu KIT inclus costă în jur de 700-900 de lei, un serviciu de instalare fără KIT costă în jur de 400-600 de lei.

Dar costul și durata instalării unui aparat de aer condiționat pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de tipul și capacitatea aparatului, complexitatea lucrărilor necesare și tarifele specifice fiecărei companii sau persoane private care se ocupă cu aceste servicii.

În general, costurile pentru instalarea unui aparat de aer condiționat pot fi estimate între 200 și 1.000 de lei sau chiar mai mult, în funcție de cerințele specifice și de complexitatea instalării.

Aceste costuri pot include atât materialele necesare, cât și mâna de lucru, potrivit știrileprotv.ro.

banner