Prea puține școli pentru câți copii se nasc în Cluj-Napoca – Va avea copilul tău loc?

0

USR Cluj a susținut o conferință de presă la sfârșitul primei săptămâni de școală, în care au fost discutate problemele cu care se confruntă elevii, profesorii și părinții clujeni la începutul noului an școlar, dar și soluțiile pe care le propune partidul. Reprezentanții au evidențiat faptul că în Cluj-Napoca, anual se nasc aproximativ 6000 de copii, iar în ultimii 10 ani au fost create 2500 de locuri noi în școli.

Alexandra Oană, consilier local USR, vorbește despre numeroasele mesaje pe care le-a primit, care exprimă nemulțumirile elevilor și părinților. “Administrația Clujeană nu a construit școli noi, ci s-a mulțumit să adauge săli de clasă în școlile deja existente”, declară aceasta. Consiliera exprimă trei probleme care stau la cauza nemulțumirilor, și anume: calitatea diminuată a spațiilor școlare, cele 53 de clase din Cluj-Napoca care merg la școală în schimburi de după-masa și nu în ultimul rând, o problemă care renaște în fiecare an odată cu începerea școlii, și anume traficul și naveta care o fac elevii din cartierele fără școli, câtre cartierele învecinate.

“Clujenii s-au mândrit cu eticheta de oraș universitar sau oraș al elitelor intelectuale. Dar prestigiul Clujului, ca reper în educația națională, a pălit. Mii de familii stau zilnic, cu orele în trafic, pentru a ajunge la școală. Într-un oraș unde se nasc în fiecare an 6.000 de copii au fost create 2.500 de locuri noi în ultimii zece ani, așa că mii de copii merg astăzi la școală după-amiază.”, susține Președintele USR Cluj-Napoca și Deputatul Viorel Băltărețu.

VEZI ȘI:

Protest împotriva tăierii fondurilor pentru spitale

PREMIERĂ: Universitatea Tehnică din Cluj construieşte un Institut de Cercetare în Inteligență Artificială

Protest al organizatorilor de festivaluri și alte evenimente culturale împotriva creșterii TVA de la 5 la 19%