Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, aniversată la Teatrul „Puck” – află programul complet

0

Artiștii Teatrului „Puck” le prezintă micilor spectatori clujeni trei reprezentanții, printre care spectacolul aniversar „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti, și „Povestea celor trei veverițe”, în regia Danei Bonțidean. Programul aniversar are loc marți, 21 martie 2023, de Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși (World Puppetry Day).

Primul spectacol aniversar din programul zilei este „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, în regia lui Traian Savinescu, prezentat la Teatrul „Puck” de la ora 10. Povestea vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de o atmosferă glacială.

Tot de la ora 10, artiștii secției maghiare a instituției au susținut la Grădinița „Dumbrava minunată” din Cluj-Napoca spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti. În centrul atenției se află doi copii, Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit și Panna, o floare născută din stele.

De asemenea, de la ora 17, cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck” pentru a urmări spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, în regia Danei Bonțidean.

Spectacolul a fost inspirat din volumul de „Povești raționale pentru copii” al Virginiei Waters, volum apărut în 1980 și editat în limba română în anul 2003 de Centrul Român de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale.

De unde îți poți lua bilete

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei. Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, cu cash, înainte de intrarea la spectacole. Rezervările pot fi făcute AICI.

Un proiect care reunește păpușarii din întreaga lume

Lansată în 2003, Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși este un instrument de promovare a artei păpușeriei, dar și un proiect care reunește actorii păpușari din întreaga lume. Această zi își propune să promoveze, printre altele, menținerea și salvarea tradiției, în paralel cu reînnoirea artei păpușeriei și, de asemenea, utilizarea acesteia ca mijloc de educație etică și estetică.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

“Cenușăreasa”, pe scena Teatrului de Păpuși “Puck” din Cluj-Napoca – află când au loc reprezentațiile

Pedi Update: Evenimentul părinților care doresc să afle totul despre sănătatea copiilor

Turnul Pompierilor, deschis pentru vizitatori – Află programul de vizitare

banner