300 de tineri au depus jurământul militar – vezi de ce vor să se facă polițiști

0

”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” – acesta a fost jurământul depus vineri, 22 iulie, de cei 301 elevi ai seriei iunie 2022 – aprilie 2023, de la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. Vezi care este motivația tinerilor de a se face polițiști în video-ul următor:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mwDX5FtG9mM]

La festivitatea organizată pe platoul central al școlii au participat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Romeo Simionescu, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului Prea-sfinția Sa Benedict Bistrițeanul, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Vákár István Valentin, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, directorul Institutului de Istorie ”George Barițiu” al Academiei Române Ioan Bolovan, numeroase oficialități județene și locale, parteneri ai școlii clujene, precum și familiile și prietenii elevilor.

Așteptări mari

”Dragi elevi, sunteți o generație de la care avem mari așteptări, în contextul întăririi forțelor de ordine și siguranță publică cu cadre tinere, pline de încrederea în forțele proprii și avântul specific vârstei. Sunt convins de faptul că veți profita la maximum de orele de predare, de ședințele practice și de orele de studiu, pentru a ajunge cât mai aproape de ceea ce societatea așteaptă de la voi. Dovediți-vă încă de pe băncile școlii calitățile de viitori parteneri de încredere ai colegilor din unitățile operative!” a transmis elevilor directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, comisar-șef de poliție Liviu-Gabriel Dumitru.

Seria de elevi iunie 2022 – aprilie 2023 este cea de-a 21-a pregătită de școala clujeană de poliție. Elevii provin din județele Alba, Arad, Arge, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș. Toți cei 301 elevi (71 de fete și 230 de băieți) se vor pregăti pentru specializarea ”Ordine Publică”.

VEZI ȘI:

Spectaculos: Mii de tineri participă la ceremonia de absolvire a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”

Sindicatul Europol: Elevii NEVACCINAȚI din Școala de agenți de poliție din Cluj nu ar avea voie să părăsească unitatea

banner