35 de tone de produse alimentare, donate către ONG-uri în cadrul Colectei de alimente

0

35 de tone de produse alimentare neperisabile au fost donate weekendul trecut în județele Cluj, Alba, Sibiu și Bisitrița-Năsăud de persoanele fizice care au participat la Colecta de alimente gestionată de Banca pentru Alimente Cluj. 88 magazine și 27 de asociații neguvernamentale au fost parte din campanie și s-au implicat activ. În total, au existat 653 de ture de voluntari și s-au făcut 3.591 ore de voluntariat.

Alimentele donate vor ajunge la organizații neguvernamentale care au în grijă copii și vârstnici în situații vulnerabile, persoane cu dizabilității, în risc de excluziune socială sau fără adăpost, refugiați, persoane cu dependențe de substanțe și persoane din comunități marginalizate pe criterii de discriminare.

În continuare se pot dona produse alimentare neperisabile până in 27 decembrie în 85 de magazine din regiune.

Lista completă a magazinelor implicate în colectă din județele deservite de Banca pentru Alimente Cluj e disponibilă AICI.

O altă modalitate prin care persoanele fizice se pot implica este o donație lunară de 2 euro pe lună, printr-un sms cu textul HRANA la numărul 8845.

Astfel, fiecare donator ajută la salvarea de la risipă a unei cantități de aproximativ 9 kilograme de mâncare/lună, hrană care ajunge la ONG-uri care deservesc oameni în nevoie din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Federația Băncilor pentru Alimente din România cuprinde nouă Bănci Regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați.

Aceasta este o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană.

VEZI ȘI:

A început colecta națională de alimente – vezi cum poți ajuta!

Salvează de la risipă tone de alimente printr-un SMS – Trimite surplusurile de mâncare la oamenii săraci prin Banca pentru Alimente

 

 

 

banner