4000 de alergători se vor întrece pentru premii de 20 de mii de euro, la Cluj-Napoca – află când are loc maratonul

0

A rămas mai puțin de o săptămână până la debutul celei de-a 12-a ediții a evenimentului internațional de alergare Wizz Air Marathon, care va avea loc duminică, 2 aprilie, pe străzile municipiului Cluj-Napoca. Printre cei 4000 de alergători care vor lua startul în cursa pentru premiile a căror valoare se ridică la 20 de mii de euro, se află și doi campioni naționali ai Ucrainei. Este vorba de Bohdan și Natalia Semenovych.

De asemenea, câștigătoarea semimaratonului de la Podgorica, Christine Moraa Oigo, câștigătoarea curselor de semimaraton de la Sofia, Stara Zagora, Varna, respectiv Timișoara, Ruth Chemisto Matebo, și câștigătorul maratonului de la Budapesta, Laban Cheruiyout, cu toții originari din Kenya, vor alerga pe traseele competiției clujene.

“Este un eveniment de alergare internațional, cu tradiție, și unul dintre cele mai mari din țară. Ne putem compara cu ușurință cu marile maratoane internaționale Wizz din lume din punct de vedere logistic, dar și al premiilor oferite. […] Nu va lipsi tradiționala Pasta Party, care va oferi participanților la cursele competitive carb load-ul atât de necesar înainte de alergare, vom avea puncte de masaj pregătite la finish, muzică și animație pe traseu, cu ajutorul partenerilor și al voluntarilor noștri”, a declarat președintele Runners Club, Horațiu Morar.

Traseul de alergare are o lungime totală de 21.1 km, distanță pe care sportivii înscriși la proba de maraton trebuie să o parcurgă de două ori, iar cei înscriși la proba de semimaraton, o singură dată. La fel ca în cazul edițiilor precedente, vor exista și două trasee mai mici, de patru, respectiv 10 km. Iată hărțile care indică străzile pe care vor alerga participanții la fiecare probă:

Care este programul complet al probelor de alergare din competiție?

Noua ediție a maratonului internațional de la Cluj-Napoca va începe duminică, 2 aprilie, la ora 08:20, cu proba populară de 4 km. Participanții la maraton vor lua startul la 08:30, oră la care vor porni în cursă și participanții la ștafetă. Ulterior, sportivii înscriși la semimaraton vor pleca la ora 10:30, iar cei înscriși la crosul de 10 km, la ora 12:30. Totodată, în cea de-a doua parte a zilei, este programată și o probă dedicată copiilor și părinților acestora, care se extinde pe o distanță de cel mult 1,2 km. Iată programul complet al competiției:

  • Cros Mindera (4 km): ora 08:20 (start: Cluj Arena)
  • Maraton Wizz Air (42,2 km): ora 08.30 (start: Cluj Arena)
  • Ștafeta ZuZu (4 x 10,5 km): ora 08:30 (start: Cluj Arena)
  • Semimaraton Hervis (21,1 km): ora 10:30 (start: Cluj Arena)
  • Cross Garmin (10 km): ora 12:30 (start: Parcul Central “Simion Bărnuțiu”)
  • Cursa Family (800 – 1200 m): în cea de-a doua parte a zilei (start: Cluj Arena)

Traficul va fi restricționat pe mai multe artere de circulație din oraș

Organizatorii au anunțat și faptul că, duminică, 2 aprilie, în intervalul orar 05:00-15:00, traficul rutier va fi restricționat pe mai multe artere de circulație din zona de desfășurare a probelor de alergare. Totuși, circulația va fi redeschisă mai repede pe anumite tronsoane. Harta completă a străzilor în care traficul va fi blocat în ziua maratonului poate fi consultată prin accesarea link-ului de AICI.

Nu în ultimul rând, maratonul internațional din Cluj-Napoca reprezintă o oportunitate foarte bună de susținere a mai multor programe caritabile. La ediția din acest an, alergătorii pot ajuta la construirea primei tabere incluzive din România, dedicată copiilor cu tulburare de spectru autist și familiilor acestora. De asemenea, persoane aflate în scaun rulant și luptători răniți în teatrele de operații vor primi ajutorul necesar pentru a participa la curse.

Mai multe informații despre procesul de înscriere la oricare dintre probele de alergare ale celei de-a 12-a ediții a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon pot fi găsite pe site-ul oficial al competiției.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Cel mai dur ultramaraton din lume a luat sfârșit – Vlad Pop a alergat -50 de grade Celsius pentru a ajuta copiii bolnavi

Maraton Wizz Air: Primarul Emil Boc a participat la crosul de 4 km

Maraton internațional de alergare, la Cluj-Napoca – premii în valoare de 21 de mii de euro

banner