50 noi puncte de containere pentru gunoi, accesibile doar cu cartelă, au fost amplasate în cartierele din Cluj

0

Emil Boc a anunțat amplasarea a 50 noi puncte gospodărești cu cartelă pentru colectarea deșeurilor, în cartierele municipiului. Structurile metalice permit înmagazinarea containerelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și separat deșeuri reziduale) precum și extinderea ulterioară și compartimentarea. Cartelele au fost distribuite fiecărei familii din asociațiile de proprietari arondate la punctul gospodăresc respectiv. 

De asemenea, 226 containere de tip iglu pentru reciclarea sticlei, plasticului, cartonului și hârtiei sunt distribuite în fiecare cartier – 70 de locații în total. În perioada aprilie-mai, 42 de tone de deșeuri au fost colectate selectiv în aceste containere, susține Emil Boc.

Totodată, în fiecare cartier al orașului sunt amenajate puncte gospodărești îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe patru fracții (plastic/metal, hârtie/carton, compost, respectiv sticlă). În acest moment, 221 de astfel de puncte gospodărești îngropate sunt în utilizare, iar patru în faza de autorizare. Contractul în derulare cuprinde încă 57 puncte gospodărești îngropate care urmează a fi realizate.

La acestea sunt adăugate și punctele gospodărești amenajate anii anteriori: unitățile inteligente de colectare selectivă, la nivel stradal. Acestea se află în 25 de locații din Cluj-Napoca (75 în total).

VEZI ȘI:

Cum pot fi reciclate smart dopurile sticlelor de vin

Vrei să îți completezi garderoba în mod sustenabil? ReClothing continuă: clujenii, invitați la sesiuni de shopping

LIVE Ce face primarul Emil Boc în 2023- printre proiecte metroul, centura metropolitană și un hub în Borhanci

 

 

banner