72 de elevi clujeni pasionați de tehnologie își vor pune bazele unei cariere în IT în vacanța de vară

0

120 de liceeni şi studenţi selecţionaţi din toată ţara vor fi ajutaţi pe durata a șase luni din 2023 să îşi dobândească abilitățile, cunoștințele și resursele necesare pentru a construi produse tech cu impact social. Dintre aceștia, 72 de elevi sunt din Cluj-Napoca. Cursurile și sesiunile practice au loc în cadrul celei de a 9-a ediții a Academiei Descoperă-ți Pasiunea în IT (DpIT).

Dezvoltarea cunoștințelor în domeniul informaticii, aprofundarea abilităților de a lucra într-o echipă, cunoașterea persoanelor din mediul academic și a mentorilor specializați în domeniul IT reprezintă unele dintre beneficiile pe care le oferă experiența în acestor cursuri.

Timp de șase luni, elevii selecționați în programul Academia DpIT vor fi îndrumați să gândească inovativ, să-și asume roluri și responsabilități. Vor afla ce înseamnă munca în echipă, și, mentorati de developeri din firme de IT, vor crea aplicații viabile, utile în rezolvarea unor nevoi reale din domenii variate.

De la Cluj vor lua parte la activitățile DpIT 72 de elevi, de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „George Barițiu”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Báthory István”, Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, Liceul cu Program Sportiv şi Wolsey Hall Oxford.

De asemenea, deoarece Academia DpIT dorește să stimuleze spiritul antreprenorial, iar implementarea unui produs viabil depinde în mare măsură de interesul și sprijinul utilizatorului, participanților li se mai oferă o ultimă experiență practică înainte de absolvire. Mai exact, produsele tech realizate vor fi prezentate publicului în cadrul evenimentului de încheiere a ediției cu numărul 9, care va cuprinde Expoziția aplicațiilor și Festivitatea de premiere a celor mai bune aplicații.

„Ne bucurăm, din nou, că atât de mulți elevi aleg să își fructifice vacanța de vară pentru a dobândi cunoștințe noi. Am dezvoltat acest program din convingerea că e nevoie ca educația să furnizeze liceenilor repere de bază în alegerea carierei și să le deschidă orizontul așa încât, ca viitori angajați sau dezvoltatori de start-up-uri, să înțeleagă proiectele nu doar din unghiul tehnic, ci și din perspective manageriale, de marketing sau antreprenoriale. Susținem educația în IT și contribuim, prin proiectele noastre, la creșterea
numărului tinerilor care aleg să urmeze o carieră în acest domeniu și la recunoașterea Clujului ca un important centru de educație și dezvoltare în IT”, declară Liliana Ştefan-Cazacu, președinte al Asociației DpIT.

VEZI ȘI:

PROTECȚIA MEDIULUI PRIN INOVAȚIE: cum ne ajută tehnologia să reducem poluarea

IT-iștii români, implicați în proiectele europene de la Bruxelles – centru dedicat inovării și tehnologiei, la UBB Cluj-Napoca

A fost lansată o nouă aplicație turistică pentru cei care vor să descopere județul Cluj

 

 

 

 

 

banner