A murit fostul jucător, conducător și antrenor al CFR Cluj: „Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru”

0

Alexandru Matei, fost jucător, conducător și pentru puțin timp antrenor în Gruia, a încetat din viață la vârsta de 69 de ani. Fost fundaș, Alexandru Matei a evoluat pentru „feroviari” în anii ’80, pentru ca ulterior să facă trecerea spre sectorul administrativ al clubului. De asemenea, la începutul anilor 2000, la scurt timp după ce omul de afaceri Arpad Paszkany prelua clubul din Gruia, Alexandru Matei a fost pentru o scurtă perioadă de timp și antrenor.

Pe atunci, CFR Cluj evolua în eșalonul al treilea din fotbalul românesc. După plecarea lui Marius Bretan de pe banca tehnică, Alexandru Matei a ales să coboare în iarbă din nou și să stea la marginea terenului, chiar dacă în acte era director sportiv.

Doar trei meciuri a antrenat cel poreclit „Ferguson” echipa CFR Cluj. Însă, cu el în calitate de „interimar”, ardelenii au câștigat toate cele trei partide fără să primească gol.

Până în 2014, când Arpad Paszkany a renunțat la acțiunile de la CFR Cluj, Alexandru Matei a lucrat, în calitate de director sportiv, cu nu mai puțin de 15 antrenori, între care și străinii Bergodi, Trombetta, Mandorlini, Costa, Conceicao sau Paulo Sergio, potrivit Prosport.

”Clubul CFR 1907 Cluj își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea la cele veșnice a celui ce ne-a fost jucător, conducător, pentru o scurtă perioadă antrenor – dar, înainte de toate, prieten -, Alexandru Matei, sau simplu: Nea Sandu!

Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru și, indiferent de rolul pe care l-a avut, l-a dus la îndeplinire cu devotament și multă dăruire. Pentru asta noi, toți cei din familia CFRistă, îi vom fi veșnic recunoscători!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Sandule! Vei rămâne mereu alături de noi!”, au transmis cei de la CFR Cluj.

VEZI ȘI:

Oficial CFR Cluj, după incidentul violent cu “U” Cluj: “Vor fi deschise dosare penale”

CFR Cluj a oficializat transferul unui atacant ivorian: „Bun venit în familia noastră”

Fundaș CFR Cluj, în Israel: “Vin rachete și din nord, dinspre Liban, nu doar din sud, dinspre Fâșia Gaza”

banner