A MURIT PS Florentin Crihălmeanu, Episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla! COMUNITATEA greco-catolică, în doliu

1
PS Florentin Crihălmeanu in stuio la Via Cluj TV

P.S. Florentin Crihalmeanu, Episcopul Greco-Catolic de Cluj-Gherla, s-a stins din viață, în mod cu totul neașteptat, după ce a fost diagnosticat cu COVID 19. El dăduse asigurări în data de 5 ianuarie că suferă de o formă ușoară a bolii.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat cu COVID 19 în ziua de anul nou și reconfirmat în 2 ianuarie.

Ultimul comunicat oficial

„Urmare a testării pozitive la virusul corona SARS CoV-2, confirmat și prin testul RT-PCR, făcut la Policlinica MedLife din Cluj-Napoca, în data de 31 decembrie 2020, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021.

După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecție cu SARS CoV-2, formă ușoară, care nu necesită internare și s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat.

Conform legislației în vigoare, Preasfinția Sa Florentin va trebui să rămână în izolare, la domiciliu, până în data de 13 ianuarie a.c.. Până în prezent, starea Preasfinției Sale este bună, iar cura medicamentoasă își face efectul.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat cu COVID 19 în ziua de anul nou și reconfirmat în 2 ianuarie.

Preasfinția Sa înalță un gând de mulțumire Domnului pentru că nu se confruntă cu o formă gravă a bolii și, de asemenea, adresează un gând de mulțumire personalului medical de la DSP și serviciilor medicale de la Clinica Clujana, care cu mult profesionalism și eroism își fac datoria. Cu încredințare în rugăciune, transmite tuturor arhierească binecuvântare!”, transmitea la începutul lunii Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

O biografie sumară – Cel mai tânăr episcop catolic din vremea sa

Episcopul clujean era născut în 17 septembrie 1959, la Iași. A făcut școala primară în Turda, apoi a urmat cursurile Institutului Politehnic din Cluj. În 1984, a absolvit Facultatea de Mecanică. Din 1986, a urmat cursuri clandestine de teologie greco-catolică. A fost hirotonit preot în 1990, de către episcopul George Guțiu.

În perioada 1990 – 1994, a studiat la Universitatea Pontificală Urbaniană din Roma. A revenit în țară în 1994 și a fost numit profesor la Institutul Teologic Greco-Catolic din Cluj. În 1997, a fost hirotonit episcop de către Papa Ioan-Paul al II-lea.

Era cel mai tânăr episcop catolic din lume. La început, a activat ca episcop auxiliar de Cluj-Gherla, iar din 2002 a devenit episcop eparhial. Din 2005, era doctor în teologie la Universității Urbariene. Era priorul pentru România al Academiei Internaționale a Sfântului Mauritius, organizație condusă de cardinalul Francisco Monterisi.

CITEȘTE ȘI:

COMUNICAT OFICIAL: A plecat PS Florentin Crihălmeanu

Care sunt urările PS Florentin Crihălmeanu pentru Anul Nou și Crăciun

PS Florentin Crihălmeanu: Cristos este Lumina lumii!

PS Florentin Crihălmeanu: Isus este Răscumpărătorul lumii

PS Florentin Crihălmeanu: Cine a încercat să confiște Revoluția