A ratat un zbor și a devenit pasagerul 1.000.000 pe Aeroportul Internațional Cluj în 2022

0

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca a sărbătorit marți, 28 iunie, un milion de pasageri înregistrați în anul 2022, cu trei luni mai devreme față de anul precedent. Pasagerul cu numărul 1.000.000 este Meron Gribetz, un tânăr din Israel, venit pentru prima dată în Cluj-Napoca. Acesta va participa la Techsylvania, un eveniment dedicat antreprenorilor din industria IT, desfășurat zilele acestea în Cluj.

“Sunt foarte surprins. Mă bucur că am venit pentru prima dată în Cluj și am fost primit așa de frumos. […] Am ratat zborul de ieri, de aceea sunt pasagerul un milion. Dacă aș fi prins zborul, lucrurile ar fi stat altfel acum”, a declarat Meron Gribetz.

Un milion de pasageri, tradiție pentru aeroportul din Cluj-Napoca

Recordul a fost atins, pentru prima dată, în 2010, iar, de atunci, evenimentul a devenit o tradiție, deoarece a mai fost sărbătorit de încă zece ori, cu excepția anilor 2012 și 2020, cel din urmă afectat de pandemia COVID-19.

“Este evident faptul că aeroportul clujean rămâne un motor de dezvoltare al regiunii, iar eforturile constante depuse de întreaga echipă profesionistă și dedicată, pentru creșterea conectivității regiunii, trebuie să continue cu scopul de a păstra poziția de lider în România”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al aeroportului, Viorel Federiga.

Avionul care a avut la bord pasagerul cu numărul 1.000.000 în 2022 a fost operat de LOT Polish Airlines, pe un zbor de la Varșovia la Cluj-Napoca. La aterizare, Meron Gribetz a fost premiat în cadrul unui moment festiv, organizat chiar pe pista aeroportului.

Aeroportul Internațional Cluj va avea zero emisii de carbon

“Printre alte priorități pe care le are și Aeroportul Cluj, în conformitate cu angajamentele pe plan european ale aviației civile și ale aeroporturilor este de a ajunge la zero emisii de carbon până în 2050”, a declarat directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo.

Cel mai mare număr de pasageri înregistrați în istoria Aeroportului Internațional Cluj a fost în anul 2019. Cifra exactă este de 2.921.392 de persoane.

VEZI ȘI:

Eveniment-simbol: Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 1.000.000 în anul 2022

Zborurile Cluj-Napoca – Constanța au fost reluate – vezi programul acestora

David Ciceo: Criza produsă de pandemie a adus și oportunități pentru Aeroportul din Cluj

banner