A venit vremea cireșelor – care este cel mai căutat soi de pe piață?

0

Regina, Carmen, Silvia, Carina sau Cordia – nu sunt doar nume de fete, ci sunt și soiuri de cireșe. Ba chiar Regina și Cordia sunt cele mai căutate, datorită mărimii, culorii și fermității fructului. Echipa Via Cluj TV a făcut o incursiune în cea mai mare livadă de cireșe din zona Transilvaniei, Ferma SteluțaAnul acesta, cireșele au ajuns mai târziu pe piață, pentru că s-au copt mai greu, din cauza vremii neprielnice. Manager-ul operațional al fermei, Ioana Oșan Mitre, a explicat, într-un interviu acordat Via Cluj Tv, care sunt cele mai bune soiuri de cireșe, cum se fac gemurile, sucurile și alte produse din fructele recoltate, dar și care sunt dificultățile apărute în acest proces.

“În perioada recoltatului, cele mai mari dificultăți sunt cele de vreme: ploile și grindina. Însă, am scăpat de probleme după ce am instalat plasă antigrindină și folie antiploaie. […] Pe urmă, bineînțeles, capacitatea de a angaja zilieri pe capacitatea recoltatului, problema cu graurii, deoarece, dacă inițial nu intrau în livadă, acum și-au găsit drum pe la capetele de rânduri, tot intră și tot fac ravagii în livadă”, a precizat Ioana Oșan Mitre.

La cules cireșe

”Avem în perioada aceasta zilieri care s-au obișnuit, vin deja de ani de zile. Cei care vin nu sunt din Cluj, sunt din alte județe. La sfârșitul sezonului sau atunci când pleacă acasă, sigur că le oferim o lădiță de cireșe sau cât vor ei să își ducă”, a explicat Ioana Oșan Mitre.

În prezent, Ferma Steluța are o suprafață de aproximativ 30 de hectare de cireși, la care se adaugă 13 hectare de meri și 10 hectare de pruni. Din aceste recolte, sunt fabricate sucuri, gemuri și jeleuri naturale.

VEZI ȘI:

Restaurant clujean cu meniu vegetal încurajează clujenii să mănânce sănătos – Vezi care sunt beneficiile unei alimentații corecte

MozART group vine prima dată în România – concert în Cluj-Napoca

UNTOLD a intrat în lista celor mai mari cinci festivaluri ale lumii