Alina Dumitru, Silvia Stroescu și Cristina Pîrv au schimbat sportul: au urcat la volan, la Women Rally Cluj-Napoca

0

Cea de-a treia etapă a Campionatului Național Women Rally 2022, o competiție dedicată femeilor din România pasionate de motorsport, a avut loc, în perioada 16-17 septembrie, la Cluj-Napoca. Printre cele 60 de concurente care au luat startul pe pistele amenajate în proximitatea stadionului Cluj Arena, s-au numărat și sportive de renume internațional, precum campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, gimnasta Silvia Stroescu, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, sau cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria țării noastre, Cristina Pîrv. 

Participanetele la Women Rally 2022 s-au înscris la una din cele cinci clase de automobile, în funcție de tipul sau de puterea moturului fiecărei mașini pilotate. La finalul competiției, sportivele au fost premiate la fiecare dintre cele cinci categorii, iar cele mai performante dintre acestea au urcat pe podiumul clasamentului general, care arată astfel:

  • Locul 1: Ioana Elena Berindei, Audi A5 Sport back (clasa motoarelor peste 2000 cmc)
  • Locul 2: Izabella Gavrilă, Citroen C2 (clasa motoarelor până în 1600 cmc)
  • Locul 3: Mara Iosif, Mercedes Benz C 300 (clasa motoarelor peste 2000 cmc)

Marile sportive române, ambasadoare onorifice ale evenimentului

Alina Dumitru, Silvia Stroescu, Cristina Pîrv, Marilena Mladin și Beatrice Mercado au fost ambasadoare onorifice ale evenimentului și au condus bolizii pe traseul amenajat de organizatori.

“M-am simțit extraordinar, chiar dacă emoțiile ne-au dat puține bătăi de cap pe traseu. Totuși m-am bucurat că am avut parte de ele, pentru că îmi doream să retrăiesc emoțiile de competiție, chiar dacă acum nu erau cele de la campionatele de judo, ci de la volanul unei mașini de curse”, a declarat Alina Dumitru.

Cristina Pîrv: “Nu sunt prima dată la raliu, dar a fost o experiență unică”

După două manșe de concurs, ediția din acest an a competiției de motorsport s-a încheiat sâmbătă, 17 septembrie, într-o atmosferă festivă, iar cele mai bune concurente au fost premiate în cadrul dineului găzduit la reprezentanța Mercedes-Benz din Cluj-Napoca.

“Sunt onorată că am participat la acest eveniment extraordinar, că m-am aflat la start printre atâtea femei valoroase. Am avut parte de adrenalină, la mine acasă, la Cluj. Nu a fost primul contact cu raliurile. Am avut onoarea în trecut să stau în dreapta lui Mihai Leu la o demonstrație și chiar și în Brazilia am mai testat, însă Women Rally chiar a fost o experiență unică”, a precizat Cristina Pîrv.

Pe lângă încurajarea abilităților de întrecere sportivă la volan, Women Rally oferă femeilor participante un mediu de socializare, în care pot deprinde noțiuni de conducere defensivă și de auto-depășire. Mai multe informații despre activitatea acestui eveniment pot fi găsite pe paginile de Facebook și de Instagram ale competiției naționale.

VEZI ȘI:

Urmează cea de a treia etapă a evenimentului Women Rally – Află detalii

Cum va fi organizat Women Rally în 2021, află detalii de la Laura Savu

Women Rally revine la Cluj cu peste 100 de participante