Amenzi de peste un milion de euro pentru stațiile de alimentare din Cluj – 23 stații GPL, închise

0

Autoritățile clujene au suspendat activitatea a 23 de stații de alimentare de combustibil și GPL, în urma seriei de controale pornite după explozia de la Crevedia. În perioada 30 august – 6 octombrie, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat au efectuat acțiuni de control în județ, dar și în restul țării.

În total, în această perioadă au fost controlați 108 operatori economici. În urma verificărilor, a fost suspendată activitatea la 23 stații GPL, din care, la 12 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 11 stații pentru neconformități la alte echipamente.

Tot în cadrul controalelor la stațiile de alimentare au mai fost constatate:

  • lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 21 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate)
  • alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 598

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.093.701 lei și 411 avertismente, transmite Prefectura Cluj.

VEZI ȘI:

Car Seat Check – Șoferii din Cluj vor putea verifica scaunele auto pentru copii la trei benzinării

Modificări de circulație în Gheorgheni – Apar zone rezidențiale și sensuri unice noi

Wizz Air suspendă toate zborurile către şi dinspre Tel Aviv, inclusiv de la Cluj

 

 

 

banner