ANM: Cod galben de vânt puternic și ploi torențiale în Cluj

0

Meteorologii au emis, vineri, două avertizări cod galben de vânt puternic și ploi torențiale. Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, vineri, 27 octombrie, două avertizări de vânt puternic și ploi torențiale.

Prima avertizare este valabilă pentru ziua de vineri în intervalul 12:00-23:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80…90 km/h. În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20…30 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp. „Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40…50 km/h”, a adăugat ANM.

A doua avertizare emisă de meteorologi este valabilă până sâmbătă, 28 octombrie, la ora 10:00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…75 km/h. La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h. „Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40…50 km/h”, au transmis meteorologii.

banner