Antreprenor în IT: Ne dorim să îi aducem înapoi pe frații noștri din Diaspora, nu să le dăm motive să plece!

0

Antreprenorul în domeniul IT Mihai-Dan Fărcaș a făcut publică o scrisoare deschisă adresată președintelui Iohannis, premierului Ciolacu și fostului prim-ministru Ciucă, în care spune că măsurile propuse de creștere a fiscalității vor afecta grav sectorul IT din România. 

”Doresc să atrag atenția asupra unei teme esențiale pentru viitorul României: poziția noastră în lumea tehnologiei informației.

Este un fapt incontestabil că politicienii și guvernul României nu au dictat niciodată ritmul în IT, ci acest sector robust, în continuă expansiune, a adus valoare incontestabilă comunităților din România, și specialiștii noștri din domeniu pot și vor alege să se stabilească unde fiscalitatea este cea mai favorabilă. Este esențial să nu ignorăm această realitate. Ne dorim să îi aducem înapoi pe frații noștri din Diaspora, nu să le dăm motive să plece!

Vă rog să reevaluați politica fiscală actuală și să luați în considerare exemplele de succes din țări precum Moldova și Estonia, care prin abordările lor progresive au reușit să atragă venituri suplimentare semnificative în acest sector.

Vă înțeleg că având o carieră în sistemul bugetar, securitatea financiară personală nu este o problemă imediată pentru dumneavoastră, fără a menționa despre privilegiul pensiilor speciale. Dar, vă asigur, este o preocupare constantă pentru multitudinea de români care nu beneficiază de aceeași stabilitate.

Domeniul IT nu cunoaște granițe, având un potențial imens. Măsuri gândite fără consultarea experților din domeniu pot duce la dispariția treptată a veniturilor fiscalizate astăzi în România. Este un apel la înțelegerea și soluționarea unei probleme urgente.

E ceasul al doisprezecelea, nu știu dacă mă veți auzi, dar sunt sigur că în jurul vostru aveți și români care muncesc în acest domeniu și care vă pot confirma greșeala pe care o veți face!”, a scris Mihai-Dan Fărcaș, de la Expert IT.

”Ca să fie clar pentru toată lumea, când vorbim de modificările legislative care afectează și sectorul IT: suntem binecuvântați cu capacitatea intelectuală a tinerilor și a forței de muncă de profil, ca să înțelegem IT-ul în mod natural și să-l practicăm performant, în același timp să atragem fondurile și investițiile cu capital străin, acum, aici, în România!”, a mai spus antreprenorul mureșean.

”Acum descurajăm investitorii? Proiectul legislativ propus nu poate trece în forma aceasta!!! Contribuiți și voi, prin puterea cuvântului! Atât putem face!”, a tras un semnal de alarmă antreprenorul.

VEZI ȘI:

Mihai Fărcaș, Expert IT: Transformarea digitală va susține dezvoltarea economică

banner