Apare un nou partid de dreapta în România

0

Alianța Alternativa Dreaptă se pregătește să devină partid și nu este exclus să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, a anunțat la Via Cluj TV copreședintele alianței, Adela Mârza.

Noua formațiune va fi formată din M 10, partid fondat printre alții de Adela Mârza și Monica Macovei, și Forța Moldova (creația fostului deputat PNŢCD Traian Rânja). Alături de noul partid vor fi atrase și ong-urile care s-au implicat în strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare.

Din punct de vedere ideologic, apele s-au limpezit în M 10 după alegerile de anul trecut. Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei a făcut parte din tabăra perdantă și s-a retras din partid. Noul președinte M 10, Adela Mârza, și echipa sa s-au declarat conservatori reformiști, fiind atașati de moștenirea politică a seniorului Corneliu Coposu.

De ce nu a candidat M 10 la europarlamentare și ce obiective politice are Alianța Alternativa Dreaptă pentru anul viitor aflați din emisiunea România Via Cluj.

banner