Arnold Klingeis a primit prima vizită oficială – Delegația Provinciei Potenza la Palatul Brukenthal din Avrig

1

Arnold Gunter Klingeis, noul președinte al Consiliului Director al “Historic Cafes Route” (HCR), a primit, joi, 30 mai, prima vizită oficială din partea unei delegații compuse de oficialități ale Provinciei Potenza din Regiunea Basilicata, Italia. Delegația, condusă de Dl. Alessandro Attolico, a fost primită cu căldură la Palatul Brukenthal din Avrig, reședința HCR.

În cadrul vizitei, oaspeții au explorat frumosul complex baroc din Avrig, care a servit cândva drept reședință de vară a Baronului Samuel von Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei. Vizita a inclus prezentarea programului de dezvoltare a traseului cultural Historic Cafes Route, urmată de discuții despre directivele Consiliului Europei stabilite la Forumul Internațional din octombrie 2019 la Sibiu. Aceste directive vizează transformarea rutelor culturale în oferte turistice și promovarea vastelor colecții de obiective culturale prin programe cultural-turistice.

Accent pe integrarea României în Rețeaua “Cafenelelor de Aur”

În prezentare, s-a pus un accent deosebit pe demersurile întreprinse pentru ca România să fie acceptată în prestigioasa rețea a “Cafenelelor de Aur”. Aceasta poate cuprinde cafenele, restaurante și hoteluri istorice, locații emblematice ce conservă spiritul istoric și cultural. Scopul este de a promova aceste elemente unice către piața cultural-turistică europeană și internațională. De asemenea, a fost prezentată activitatea lui Arnold Gunter Klingeis ca ambasador al HCR pentru România, activitate ce l-a propulsat în fruntea organizației.

Distincția “Provincia di Potenza” și invitații la evenimente culturale

În semn de mulțumire pentru primirea călduroasă și prezentările deosebit de interesante, delegația italiană a oferit Rutei Cafenelelor Istorice din Europa distincția “Provincia di Potenza”, înmânată de Alessandro Attolico noului președinte HCR, Arnold Gunter Klingeis. Oficialitățile din Potenza au invitat, de asemenea, reprezentantul Brukenthal Palace Cafe, prima locație din România admisă în HCR, să participe la o serie de activități cultural-turistice în perioada 13-17 iulie 2024, la Potenza.

Invitația a fost acceptată cu onoare, iar Arnold Gunter Klingeis va participa în calitate de speaker la cea de-a XXII-a Ediție a festivității de decernare a Premiului „La Perla” în Maratea, pe 13 iulie 2024. Festivalul “La Perla” își propune să evidențieze personalitățile și acțiunile ce promovează patrimoniul cultural, frumusețile naturale și potențialul turistic și economic al Provinciei Potenza și al Regiunii Basilicata.

Programul vizitei oficiale în Italia

Pe 15 iunie, Președintele HCR va fi primit de Președintele Autorității Regionale din Provincia Potenza pentru o întâlnire oficială, urmată de o conferință cu participarea reprezentanților autorităților locale din Potenza și Basilicata. Pe 16 iunie, vor avea loc întâlniri cu proprietari și reprezentanți ai cafenelelor, restaurantelor și hotelurilor istorice din Potenza și Provincia Potenza. Evenimentele vor include prezentări și discuții despre avantajele oferite de Historic Cafes Route și etapele necesare pentru ca locațiile din Potenza să fie admise în această rețea prestigioasă.

Arnold Gunter Klingeis a confirmat participarea la programul propus, vizita oficială în Italia marcând debutul internațional al noului său mandat în Regiunea Basilicata și Provincia Potenza.

banner