Bugetul fantezist de stat, întors în Parlament – Ce face Opoziția

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a retrimis legea referitoare la bugetul de stat în Parlament. Șeful statului a criticat dur atât conținutul bugetului, pe care îl consideră fundamentat pe cifre nereale, cât și faptul că a fost depus abia în februarie.

Astfel, parlamentarii vor trebui să dezbată din nou această lege. Deputatul clujean Adrian Oros, vicepreședinte al PNL, spune că toate cifrele demonstrează faptul că proiecția bugetară este fantezistă. Adrian Oros a arătat că Guvernul se bazează pe o creștere economică de 5,5 la sută, în condițiile în care atât Comisia Europeană, cât și instituțiile financiare internaționale estimează o creștere economică mult mai mică. El afirmă că premierul și ministrul de Finanțe au refuzat să garanteze în scris faptul că cifrele pe care este construit bugetul ar fi reale.

Adrian Oros cere Guvernului să corecteze erorile. Dacă acest lucru se va întâmpla, parlamentarii PNL ar putea vota bugetul. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, ei vor vota împotrivă.

Un alt motiv de nemulțumire este reprezentat de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, numită și ”ordonanța lăcomiei”. Adrian Oros crede că această ordonanță ar trebui abrogată în întregul ei, din cauza efectelor nocive asupra economiei, și nu doar modificată, așa cum propune Guvernul.