Banii pe bilete și abonamente la Untold și Neversea, returnați în 2021

0

Cei care au cumpărat deja bilete și abonamente pentru Untold și Neversea din 2020 au posibilitatea de a le transforma în bilete ș abonamente valabile, la alegere la una din următoarele trei ediții. Organizatorii au anunțat că peste 95 % din cei care își cumpăraseră deja accesul la cele două festivaluri au ales deja această variantă.

Însă cei care nu au dorit acest lucru, își pot recupera banii doar în perioada octombrie-decembrie 2021, a precizat Edy Chereji, directorul de comunicare al Untold și Neversea.

Pierderi de zeci de milioane de euro

Cât despre anunțul de a amâna cele două festivaluri pe anul viitor, Edy Chereji a declarat că nu a fost o decizie ușor de luat.

”Noi am sperat din martie, de la începutul acestei epidemii că lucrurile vor merge într-o direcție pozitivă și am fost optimiști că, ziceam atunci, mai avem încă cinci-șase luni până când se vor întâmpla cele două festivaluri, însă evoluția din toată această perioadă ne-a făcut să înțelegem că șansele de a le putea organiza în acest an sunt extrem de mici și cu cât ne apropiam mai multe de data la care ar fi trebuit să se întâmple evenimentele, cu atâta presiunea era mai mare, presiune mare în primul rând din partea noastră, pentru că noi trebuia să știm ce facem noi în acest an. Am încercat să le explicăm autorităților că noi avem nevoie de o predictibilitate mai mare de 30 de zile. În acest moment ceea ce se cunoaște este că până în 15 iunie nu se pot organiza evenimente. Sigur, apoi a venit acel amendament care spune că de la 1 iunie se pot organiza evenimente cu până la 500 de persoane, dar noi, pentru evenimentele noastre, care sunt imense, au nevoie de multă pregătire”, a mai precizat pentru Via Cluj TV Edy Chereji.

”Dincolo de echipa noastră și de noi, există foarte mulți furnizori care există în spatele nostru, această industrie de specialiști din entertainment care s-au format în acești ultimi ani de când au apărut mult mai multe evenimente mari în România și care, la rândul lor sunt afectați acum, dincolo de ce înseamnă și partea artistică, artiști care nu mai au evenimente în perioada următoare. Dacă e să ne raportăm la comunitate, să nu uităm că în fiecare an reușeam să generăm venituri la nivel de oraș, până la urmă și la novel de orașe limitrofe, pentru că mulți se cazau și în Dej și în Turda și în Gherla sau în județele de pe lângă, în total erau venituri de peste 40 de milioane de euro, bani care rămâneau în comunitate la Cluj, iar la Constanța undeva la 25 de milioane de euro, bani care rămâneau în oraș. Sigur, acești bani anul acesta nu se vor mai regăsi în comunitate”, a mai precizat Edy Chereji.