Campania de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și cel de sân, prelungită – Află care este data limită

0

Campania derulată de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, la Cluj Arena va fi prelungită. Datorită cererii foarte mari, campania de depistare a cancerului de col uterin și de sân, se prelungește, până în data de 13 aprilie 2023.

În acest sens, până în data de 13 aprilie, inclusiv, pe esplanada stadionului Cluj Arena se desfășoară, de luni până vineri, între orele 08:30 și 20:00, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân.

„Interesul crescut pentru serviciile medicale puse la dispoziție în mod gratuit demonstrează faptul că doamnele conștientizează importanța și beneficiile prevenției și ale intervenției timpurii. Programele unității sanitare clujene sunt de un real folos pentru populație, astfel că nu putem decât să ne bucurăm de succesul pe care acestea îl înregistrează”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Reamintim faptul că în ceea ce privește testarea pentru prevenirea și depistarea cancerului de col uterin, persoanele interesate pot apela, pentru programări și informații, numărul de telefon 0215.277.598, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00.

În cazul acestui tip de testare grupul țintă îl reprezintă femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

De asemenea, mamografiile gratuite se realizează în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0758.621.395, de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:00.

Și în această situație sunt vizate femeile care locuiesc în cele șase județe ale regiunii Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj și care au vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.

Menționăm faptul că aceste campanii derulate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” vor continua până la finalul anului în curs în locațiile fixe din județul Cluj.

banner