Caz rar: O femeie din Turda a murit la două luni după rapelul cu Pfizer

0

O femeie din județul Cluj, în vârstă de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a murit recent în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda. Ea a fost depistată cu Covid la două luni după rapel. Cazul este unic în România, potrivit G4Media.Infectări cu Covid-19 după rapel mai sunt la mai multe spitale din județul Cluj.

„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit”, a declarat directorul medical de Spital, Andrașoni Victor.

Managerul spitalului, doctorul Ovidiu Stănilă, a transmis, citat de G4media că: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz.”

Potrivit medicilor, femeia avea diabet zaharat, insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie cronică pe decompensarea cordului. A ajuns la spital cu insuficiență respiratorie acutizată, avea un plămân voalat cu leucocitoză, cu însemne de infecție bacteriană, cu elemente de sepsă bacteriană și cu complianță pulmonară redusă.

Pacienta care a murit la Turda nu este singura persoană cu test PCR pozitiv după rapel. Un alt caz a fost la Spitalul de Pneumoftiziologie Leon Daniello, unde o femeie de 50 de ani a fost depistată cu Covid la peste o lună după rapelul cu Pfizer. Alte cazuri s-au înregistrat și în alte spitale din Cluj, precum cel de Boli Infecțioase.

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică din 14 aprilie, de la începutul pandemiei, la un număr de 34 persoane (1.1% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 32 (94.1%) erau vaccinate cu Pfizer, iar 2 (5.9%) cu Astra Zeneca.