Ce au în comun berea Guinness și Cartea Recordurilor Guinness?

0

Berea Guinness este realizată încă din anul 1759 la berăria lui Arthur Guinness, din Dublin. Primul dintr-un șir lung de maeștri berari Guinness, acesta a avut atât de multă încredere în succesul său încât a semnat un contract de închiriere a berăriei pe 9000 de ani! Deși Recordurile Mondiale Guinness au o istorie mult mai tânără, care datează de la mijlocul secolului XX, cele două își împart originile la aceeași companie.

Totul a început dintr-o întâmplare

Recordurile Mondiale Guinness (Guinness World Records), inițial cunoscute drept Cartea Recordurilor Guinness (Guinness Book of Records), reprezintă una dintre cele mai mari autorități de realizare și recunoaștere a recordurilor mondiale. Aceasta a început ca o inițiativă pentru o carte de fapte mărețe, care să rezolve disputele din localuri.

Foto: Guinness World Records

Ideea îi aparține directorului general a fabricii de bere Guinness, Hugh Beaver. La începutul anilor 1950, în Wexford, acesta a participat la o petrecere de împușcături de păsări. Acolo, a avut loc o ceartă asupra cărei păsări de vânat este cea mai rapidă, însă argumentul nu a ajuns la o rezoluție, deoarece nu au găsit răspunsul în nici-o carte de referință.

În anul 1954, Hugh Beaver și-a amintit de întâmplarea de la petrecere și i-a venit ideea pentru o campanie de promovare a berii Guinness, în care să soluționeze certurile de acest tip din localuri. Așadar, gemenii cercetători Norris și Ross McWhirter au fost chemați pentru a elabora o carte de fapte și cifre. Autorii nu erau conștienți de faptul că lua forma una dintre cele mai bine vândute cârți din lume.

Sub forma unui vis personal ținut viu de-o viață, sau a unei încercări de echipă în cadrul unei companii de 5000 de angajați, puterea de doborăre a recordurilor este ușor de observat și continuă să inspire fapte și realizări uimitoare în fiecare zi, conform Guinness.

Deși în prezent cartea nu mai are legături cu compania Guinness, cele două în continuare își împart numele și o parte din istorie.

VEZI ȘI:

Michelin: Anvelope sau Stele?

banner