Ce au în comun oamenii și balenele ucigașe? Află mai multe și despre teoria bunicii în contextul menopauzei

0

Suntem una dintre speciile de mamifere care trăiesc mult după instalarea menopauzei. O altă specie, în afară de om este balena ucigașă. Mai mult de un sfert din viața unei femei se desfășoară în menopauză. Paradoxal, este un subiect despre care se discută puțin, către deloc despre o etapă fiziologică în viața unei femei. Există și multe idei preconcepute legate de menopauză și pentru că ea a fost legată de fenomenul îmbătrânirii, desocializare, pensionare, de femeia care nu mai poate face copii. Vezi o discuție cu cărțile pe față cu medicul genetician Andreea Cătană, invitată la Doctor online.

Menopauza este oprirea ciclului menstrual. Vârsta de instalare a menopauzei diferă de femeie la femeie, dar este în strânsă legătură cu istoricul genetic familial. Dacă mama sau bunica au intrat la menopauză la o vârstă tânără (sub 45 de ani) este posibil ca și fiica să intre la menopauză la vârstă tânără, spune medicul genetician Andreea Cătană, în emisiunea Doctor online.

Ați auzit despre teoria bunicii? Află din emisiune mai multe despre rolul bunicelor asupra bunăstării familiilor, per ansamblu, dar și despre simptomele menopauzei și ce tratamente există în acest moment, pentru ca femeile să nu sufere.

 

 

 

 

banner