Ce înseamnă acreditarea internațională primită de Facultatea de Medicină din Cluj?

0

Facultatea de Medicină din cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este prima instituție de învățământ medical din România care primește acreditarea internațională pentru calitatea educației.

În urma vizitei efectuate de comisia de evaluare, s-au analizat numeroși indicatori care au servit ca bază pentru stabilirea nivelului de calitate din procesul educațional: misiunea și rezultatele Facultății de Medicină, planul de învățământ, resursele, metodele și instrumentele educaționale folosite, examinarea studenților, corpul academic, studenții, evaluările programului de studiu, guvernanța și administrația, precum și inovația și reînnoirea continuă.

Despre acest subiect, dar și despre Centenarul Facultății clujene de Medicină aflați mai multe de la prof. dr. Anca Buzoianu, decan al Facultății de Medicină din Cluj.

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este instituția unde se înregistrează cei mai mulți studenți străini din România. Ponderea studenților internaționali de la secțiile în limba engleză și limba franceză a crescut, în ultimii 10 ani, de la 30% la 45% din totalul studenților facultății, iar numărul acestora aproape că s-a dublat, de la 944 de studenți în 2008, la 1747 în 2019.

banner