Ce înseamnă reprezentarea exclusivă în imobiliare – suntem pe calea profesionalizării?

0

Cam toți actorii unei tranzacții imobiliare au ”agendă ascunsă”, spune Iulian Berghian, CEO-ul uneia dintre cele mai mari agenții imobiliare din țară, o franciză americană. De exemplu, vânzătorul are senzația că dacă lucrează cu mai multe agenții imobiliare deodată, e mai bine și, dacă se poate, la final să nu plătească pe nimeni. Cumpărătorul se gândește cum să găsească proprietatea fără să ajungă la un agent imobiliar, ca să nu-i plătească un comision. La rândul, său, agentului imobiliar se gândește cum să facă să ia bani de la amândoi. Aici intervine conceptul de reprezentarea exclusivă și cum îi ajută atât pe vânzător, cât și pe cumpărător. Află detalii și secrete ale business-ului cu imobiliare de la Iulian Berghian, invitat la Business cafe de la Via Cluj TV.

În cazul reprezentării clienților vânzători, consultantul imobiliar va oferi absolut toate informațiile ce țin de piața imobiliară, va raporta periodic clientului acțiunile întreprinse, statusul proprietății în procesul de promovare, evoluția cu privire la calificarea potențialilor cumpărători și a ofertelor, apoi va negocia cele mai bune condiții în interesul vânzătorului, pentru a închide tranzacția în cel mai scurt timp posibil și în cele mai bune condiții din piață. 

În cazul reprezentării clienților cumpărători, agentul va rafina în detaliu nevoile clientului său, făcând apoi căutări specifice în piața liberă, astfel încât în final să propună cumpărătorului pe care îl reprezintă cele mai relevante proprietăți, potrivite nevoilor sale. Apoi, agentul va participa la ofertarea pentru achiziție și negociere în interesul cumpărătorului pe care îl reprezintă, pentru a obține cea mai bună achiziție pentru clientul său.

BONUS: Află de ce Clujul are prețuri așa de mari la imobiliare și cine le stabilește – vezi video!

VEZI ȘI:

Imobiliare în România ca în Germania? Vezi asemănările și deosebirile

Ramona Cuc, pionier al imobiliarelor în Cluj: antreprenorii sunt un pic ”săriți”

 

banner