Ce pagube a făcut vijelia la Cluj: copaci căzuți pe case și mașini, acoperișuri și învelișuri de bloc smulse

1

Clujul a fost devastat de o vijelie puternică. Zeci de apeluri la ISU au raportat copaci căzuți pe case și mașini, învelișuri și acoperișiuri smulse. Opt echipaje ale ISU Cluj au intervenit în 34 de situații, pe tot parcursul zilei de ieri, pentru a înlătura elementele distruse de vijelie și care reprezentau un potențial pericol pentru cetățeni prin instabilitatea lor, dar și pentru evacuarea apei acumulate într-un subsol.

Au fost înlăturați arbori doborâți în 23 de locuri și au fost îndepărtate elemente de acoperiș sau diverse materiale de construcții în 13 cazuri.

Echipe din cadrul Serviciului Spații Verzi a primăriei municipiului Cluj-Napoca au intervenit alături de echipajele ISU în alte nouă locații pentru degajarea arborilor, iar specialiștii furnizorilor de utilități au desfășurat, de asemenea, lucrări pentru remedierea rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.

Au mai fost înregistrate nouă solicitări pentru evacuarea apei din subsoluri sau locuințe, majoritatea din municipiul Cluj-Napoca (doar una din localitatea Vâlcele și una din localitatea Baciu). Din fericire, evenimentele au fost izolate și s-au rezolvat imediat, apa acumulată fiind în cantități scăzute, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: Nu am avut nicio atenționare cu privire la furtuna de ieri, cea mai puternică din ultimii 30 de ani

banner