Ce se întâmplă cu britanicii din Cluj după Brexit

1

Sute de britanici s-au înregistrat deja la oficiul pentru străini din Cluj. Ei trebuie să îndeplinească această procedură pentru a putea locui legal și pentru a putea munci sau face afaceri și după ce expiră perioada de tranziție care urmează după Brexit și care se va încheia la finalul acestui an.

”Un lucru clar este că avem mulți britanici în România, cărora le place să trăiască în România. Și cel mai important lucru pentru cetățenii britanici care se află aici este să își rezolve problema documentelor. Acest lucru înseamnă să se înregistreze. Ei trebuie să se înregistreze la biroul pentru imigrări. Știu că multora le este teamă de birocrația presupusă de înregistrare. Vreau să spun că birocrația românească este destul faimoasă, dar, din fericire, procesul de la imigrări este destul de simplu. Este o procedură foarte simplă și mai ales pentru în Cluj-Napoca, unde ne aflăm, ofițerul de la imigrări este extrem de prietenos și vă va ajuta cu procedura. Nu ia mai mult de o zi”.

Comunitatea britanică din Cluj este una foarte bine organizată. În oraș funcționează un consulat onorific al Marii Britanii, un centru al British Council, precum și o cameră de comerț britanică în Transilvania.

Watch HERE the interview in English 

banner