Cea mai veche clădire a UMF Cluj-Napoca devine centru de învățare cu realitate virtuală

0

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, va reabilita și dota Clădirea Anatomie la standarde moderne. Aceasta face parte din ansamblul Clinicilor Universitare de pe strada Clinicilor, ce datează din anii 1900-1904 și este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din anul 2015. Investiția se ridică la peste 11 milioane de euro și cuprinde planuri pentru o bibliotecă, spații de cercetare, amfiteatre și un centru de simulare virtuală. Află mai multe de la rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, în materialul de mai jos.

Reabilitarea Clădirii Anatomie va crește capacitatea acesteia cu 800 de locuri pentru studenți. Lucrările efective la clădire vor dura trei ani, timp în care cadrele didactice și studenții de la departamentele de Medicină Legală și Anatomie își vor desfășura activitatea în spații de birouri închiriate de către universitate.

VEZI ȘI:

UMF Cluj-Napoca, singura universitate de profil din România inclusă în QS World University Rankings

Conferință internațională de hematologie, organizată de UMF – Invitat special: laureat al Premiului Nobel pentru Medicină

UMF „Iuliu Hațieganu” reabilitează Căminul 10 din Hașdeu – Aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltare

 

banner