Cel mai de succes film moldovenesc va fi proiectat, în premieră, la TIFF – vezi trailer

0

Transilvania Film anunță premiera românească a filmului CARBON, regizat de Ion Borș, în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF). Povestea urmărește peripețiile unui tânăr tractorist care, din dorința naivă de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește într-o călătorie periculoasă spre împlinirea visurilor.

O descoperire sinistră transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur. Prin această poveste tulburătoare, el învață lecția esențială de a fi un om, o experiență care îi va schimba viața.

CARBON este explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești. Acțiunea filmului are loc în Republica Moldova anului 1992, în apropierea zonelor de conflict de pe Nistru.

Filmul este propunerea Moldovei la Premiile Oscar

Proiecția de la TIFF va avea loc în prezența regizorului Ion Borș și a echipei filmului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. CARBON reprezintă primul lungmetraj regizat de Ion Borș și este considerat cel mai de succes film moldovenesc al ultimei perioade, obținând un record la box office în Moldova.

Acesta a devenit primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. A fost selectat ca propunere a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar și a fost difuzat în peste 25 de orașe din lume. 

Proiecțiile speciale vor avea loc miercuri, 14 iunie, la ora 20:00, respectiv vineri, 16 iunie, la ora 12:00. Filmul va fi proiectat la Cinema Victoria, situat pe Bulevardul Eroilor, nr. 51. După TIFF, filmul CARBON va pleca într-un turneu de promovare prin țară, iar din 7 iulie va putea fi văzut la cinematografele din România.

VEZI ȘI:

Mâncare transilvană, blues ardelenesc și proiecție de film în aer liber la TIFF 2023

Povestea lui Ilie Năstase, proiectată în premieră la TIFF 2023 – fostul mare tenismen va fi prezent în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Zece din cele 12 filme înscrise în competiția TIFF 2023 sunt debuturi – teme sociale dificile, precum iubirea sau consumul de droguri

 

 

banner