Povestea lui Ilie Năstase, proiectată în premieră la TIFF 2023 – fostul mare tenismen va fi prezent în Piața Unirii din Cluj-Napoca

0

Un documentar dedicat fostului campion român la turneele de Grand Slam Wimbledon și US Open, Ilie Năstase, va fi proiectat vineri, 16 iunie, pe cel mai mare ecran al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Filmul regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu spune povestea unuia dintre cei mai mari sportivi ai țării noastre, care va fi prezent, alături de echipa producției, la premiera mondială a poveștii din spatele carierei sale de sportiv.

“Imagini de arhivă senzaționale și interviuri exclusive cu protagonistul, prieteni, experți în sport, foști adversari și legende ale tenisului precum Rafa NadalBjorn Borg sau John McEnroe. […] Primul jucător din istorie care a fost lider în clasamentul ATP, câştigător la Wimbledon şi la US Open. Documentarul retrasează cariera fabuloasă a acestui sportiv venit dintr-o ţară comunistă pentru a domina un sport ultracompetitiv. Temperamental şi arogant, Nasty a fost primul rockstar global al tenisului“, au precizat organizatorii.

Evenimentul va începe la ora 21:45, iar persoanele interesate să participe la premiera filmului dedicat lui Ilie Năstase își pot cumpăra bilete, la prețul de 20 de lei, prin accesarea link-ului de AICI. Durata filmului este de 100 de minute, iar distribuția în România este realizată de Transilvania Film.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Zece din cele 12 filme înscrise în competiția TIFF 2023 sunt debuturi – teme sociale dificile, precum iubirea sau consumul de droguri

Strada Kogălniceanu, deschisă la TIFF 2023 – vezi ce surprize pregătesc organizatorii

Filmul românesc, mai puțin reprezentat la TIFF 2023 – vezi declarația lui Tudor Giurgiu

banner