Centrul de vaccinare anti-COVID 19 din Baciu se deschide din 1 aprilie, speră primarul Balázs János

1

Centrul de vaccinare amenajat încă din ianuarie la Caminul Cultural din comuna Baciu ar putea fi deschis începând cu 1 aprilie, afirmă primarul localității, Balázs János. Aici vor exista trei fluxuri de vaccinare.

„În maxim două săptămâni vom avea încheiate contractele cu personalul medical care îl va deservi și sunt speranțe ca din 1 aprilie să începem procesul de vaccinare, cel mai probabil cu Pfizer-BioNTech”, a declarat pentru Via Cluj TV Balázs János.

La nivel național, numărul de doze de vaccin anti-COVID 19 nu a fost suficient de mare, astfel încât foarte multe centre cum este și cel din Baciu nu au devenit operaționale până acum.

Lucrurile se vor schimba în curând. Potrivit calendarului de livrări, în luna martie urmează să ajungă în România 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID 19, iar în aprilie minimum 3.128.000 de doze, conform Ministerului Sănătăţii.

„La centrul nostru, necesitatea este de un medic pe fiecare flux. Noi avem trei fluxuri, un medic la urgență și unul coordonator, care conduce toată activitatea logistică, ține evidența persoanelor și a nevoilor de vaccin”, a afirmat Balázs János.

Primarul a explicat că centrul din Baciu este prevăzut cu circuite conform normelor în vigoare. Cetățenii sunt luați în evidență la intrare, pe urmă trec în sala de triere iar mai apoi ajung la unul dintre cele trei puncte de vaccinare. Există și o sală de așteptare postvaccin, unde oamenii vor fi monitorizați timp de 15 minute, iar dacă vor exista urgențe, acestea vor fi tratate într-o încăpere distinctă.

Investiția s-a ridicat la 34 000 de lei iar suma va fi decontată de guvern.

banner