Centură de 6 metri lățime Baciu-Cluj! Când spune primarul Ioan Florin Mureșan că va fi gata

0

Locuitorii din Cartierul Tineretului, comuna Baciu, vor avea la dispozitie din luna septembrie a acestui an o centura de 2,8 km care le va permite sa evite traficul de de la intersectia strazii Jupiter cu drumul national cand vor pleca spre Cluj-Napoca.

Despre proiect a vorbit la Via Cluj TV primarul de Baciu, Ioan Florin Muresan. El spune ca teremenul poate fi respectat de constructor pentru ca banii necesari lucrarilor sunt asigurati din fonduri europene.

Traseul centurii va fi str. Neptun – str. Bisericii Ortodoxe – str. Valea Seacă (cu iesire in zona Pod Petrom).

Intreaga centura are 8,14 km si beneficiaza de o finantare europeana de un milion de euro (modernizare drum agricol). Practic, drumul ar urma sa deserveasca terenurile agricole, insa primarul impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Desi astfel de drumuri pot fi aprobate cu o latime de 4 metri, Florin Muresan a obtinut o derogare si latimea finala va fi de 6 metri, cat sa fie create doua benzi de circulatie.

Din punctul de intersectie cu Strada Valea Seaca, centura va urca in Popesti Deal de unde se va putea cobori pe strada Lombului – Strada Partizanilor la Autogara Cluj.

Primarul de Baciu a mai vorbit la Via Cluj TV si despre proiectul de semaforizare din zona Podului Petrom. Urmariti emisiune pentru detalii.

banner