Cercetătorii FSEGA, care au monitorizat economia pe timp de pandemie, premiați internațional

0

COVID Monitor, un proiect derulat de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), din cadrul Univesității Babeș-Bolyai, care are ca obiectiv monitorizarea, în timp real, a situației epidemioligice și economice din România, a primit premiul pentru impactul cercetării în societate, în cadrul competiției Real Impact Awards 2021. Szász Levente, profesor FSEGA, a vorbit, într-un interviu acordat Via Cluj Tv, despre demersurile și rezultatele acestui proiect.

“Un aspect important, menționat de juriu, a fost legat de aceste previziuni elaborate de către echipa noastră. Cred că perioada cea mai de succes a echipei a fost cea dinaintea începerii școlii și a anului universitar, la finalul verii de anul trecut. Părea că pandemia e pe cale de dispariție, nu aveam foarte multe cazuri. […] În acest moment de incertitudine pentru decidenții din învățământul românesc, am venit cu această previziune de care sunt scenariile posibile, care au fost foarte utile”, a precizat Szász Levente.

În ultimele luni, proiectul s-a concentrat asupra publicării unor informații și analize actuale referitoare la impactul războiului ruso-ucrainean asupra economiei românești și a fost redenumit Romanian Economic Monitor.

VEZI ȘI:

Cercetătorii FSEGA, premiați internațional pentru monitorizarea economiei românești în pandemie

STS face harta a bolnavilor COVID 19: “Nu presupune monitorizarea persoanelor”

Cazurilor de COVID-19, din nou, în creştere – Vezi ce a declarat Ministrul Sănătății

banner