CFR Cluj a transferat un jucător care nu a mai jucat din 2022

0

CFR Cluj a anunțat transferul lui Alan Aussi (22 de ani), un fundaș central ucrainean care a jucat în Spania. Ardelenii l-au adus pe Aussi de la Ponferradina B, adică de la echipa a doua a celor de la Ponferradina (liga a treia spaniolă). Curios este faptul că Aussi nu a jucat deloc în acest sezon. Mai mult, acesta a stat în mare parte accidentat în ultimul an și jumătate, iar ultimul lui meci datează din august 2022.

Atunci, ucraineanul era la Pyunik Erevan, echipă din Armenia care o elimina pe CFR Cluj din preliminariile Champions League.

„Bine ai venit, Alan Aussi! Vă anunțăm că fundașul ucrainean Alan Aussi se alătură echipei noastre începând din această iarnă. Apărătorul și-a început activitatea sportivă la academiile celor de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, perioadă în care, la nivel de juniori, a fost convocat constant la echipele naționale ale Ucrainei.

La seniori, tânărul jucător, în vârstă de 22 de ani, a evoluat la Pyunik Erevan, la FC Torpedo, formație din prima ligă bielorusă, dar și la Ponferradina, în Spania. Îi urăm bun venit în familia noastră și mult succes la CFR Cluj!”, a transmis CFR Cluj pe pagina de Facebook a clubului.

Aussi e cotat la 125.000 de euro pe Transfermarkt. A fost evaluat la 250.000 de euro în 2021, cea mai mare cotă pe care a atins-o în carieră.

Stoperul are două meciuri pentru naționala U19 a Ucrainei și 5 pentru naționala U17. La Ponferradina B ajunsese în vara lui 2023, de la Dinamo Kiev II, o altă echipă la care nu a jucat deloc, potrivit GSP.

VEZI Și:

Al doilea transfer al iernii bifat de către CFR Cluj: Cine este portughezul care a semnat pentru trei ani

 

banner