Clujeni, decorați-vă cât mai frumos balconul cu flori și puteți fi premiați – află cum

0

Reprezentanții Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului a anunțat deschiderea celei de-a șasea ediții a proiectului “Clujul cu flori”, în care locuitorii județului sunt invitați să participe la aspectul vizual al orașelor, prin decorarea ferestrelor, a balcoanelor și a grădinilor cu flori. La finalul acestuia, cele mai frumoase amenajări vor fi premiate de către organizatori.

Pentru a putea participa în competiție, clujenii trebuie să se înscrie prin completarea formularului de AICI sau să trimită fotografii ale decorațiunilor pe paginile de Facebook, disponibile în română sau maghiară, ale acesteia.

Premiile care vor fi acordate la această ediție, includ următoarele categorii:

  • cea mai frumoasă fațadă de casă / instituție publică / companie
  • cea mai frumoasă fereastră
  • cel mai frumos balcon
  • cea mai frumoasă grădină / curte / spațiu verde din fața blocului
  • cea mai frumoasă grădină urbană de plante aromatice și legume sau fructe
  • cel mai frumos proiect floral din județul Cluj

Criteriile de evaluare pentru desemnarea câștigătorilor

Juriul va ține cont, în special, de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea se armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

„Ne bucurăm să revenim anul acesta la forma lui extinsă, așa cum am gândit-o la înființare. Bucuria ne este cu atât mai mare cu cât am observat numărul tot mai mare de amenajări florale înscrise în concurs. […] Credem că Clujul poate deveni un oraș al florilor cu ajutorul tuturor locuitorilor lui, fie că sunt cetățeni simpli, fie companii sau instituții publice’’, a spus președintele asociație, Gergely Balázs.

Proiectul se va derula în perioada 1 iulie-30 septembrie 2022, iar desemnarea amenajărilor câștigătoare se va face în prima jumătate a lunii octombrie.

VEZI ȘI:

Poți să faci bani din flori, în pandemie? Vezi ce spune Ioana Molnar de la Magnolia

Strada Potaissa, devine “Piața de flori altfel” – Vezi care sunt noutățile și care este perioada de desfășurare

Begonii și mușcate, de vânzare la Sera floricolă de la USAMV Cluj