Clujenii primesc 3000 de lei dacă se înscriu la programul RABLA – Fonduri suficiente pentru casarea a 5.000 de mașini

0

1.151 de clujeni s-au înscris până acum în programul Rabla Local. Acesta presupune casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, contra sumei de 3.000 de lei. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, la Cluj-Napoca sunt fonduri suficiente pentru casarea a 5.000 de mașini.

Înscrierile în programul Rabla Local, care se realizează prin intermediul unei aplicații informatice pusă la dispoziție de către Administrației Fondurilor pentru Mediu (AFM) au început la 31 iulie și se încheie în 31 august 2023, la ora 16.30.

De la debutul programului și până acum, peste 1.100 de clujeni s-au înscris în acest program. După ce vor fi urmați mai mulți pași, aceștia vor primi suma de 3.000 de lei pentru o mașină, direct în cont.

„Îi încurajez pe clujeni sa facă acest lucru și să nu-și mai lase mașinile pe care nu le folosesc pe străzi. La această oră sunt peste 1.000 de mașini (care vor fi casate, n. red.). Dacă ne gândim cât spațiu ocupă în Cluj-Napoca… e echivalentul a trei parkinguri pline”, a spus viceprimarul Dan Tarcea la postul de radio Napoca Live.

Ce trebuie să faceți

Pașii, potrivit viceprimarului Clujului sunt următorii. Cei care vor să se înscrie în program o fac pe platforma pusă la dispoziție de AFM. După ce s-au înscris, în termen de 30 de zile vor primi un e-mail de la Primăria Cluj-Napoca unde vor încărca, după caz anumite documente, cum ar fi certificatul de moștenitor, de exemplu, și vor semna electronic.

Dacă totul este în regulă, în termen de maximum 30 de zile se va primi de la Primăria Cluj-Napoca un alt e-mail cu un link unde trebuie să semeze și contractul de finanțare – se acceptă semnătură electronică.

„După ce au trimis cest contract – atenție, termenele pot fi mai scurte dacă se mișcă repede – primesc un alt link de la Primărie și au la dispoziție 60 de zile ca să caseze mașina și să depună dovada de radiere, certificatul de distrugere și un extras de cont ca să primească banii”, a mai spus Dan Tarcea.

Cei 3.000 de lei vor intra în cont în termen de 30 de zile. Important la acest program este faptul că cei care își casează mașina nu sunt obligați să cumpere un alt autoturism. Dacă vor să folosească banii ca să își ia o altă mașină, totuși, clujenii se obligă să nu cumpere una mai veche de Euro 5.

banner