Clujul, cea mai scumpă piață pentru proprietățile industriale

0

Statisticile arată că zona Clujului este cea mai scumpă din România în privința prețului proprietăților industriale și logistice. Prețurile medii din zone precum Apahida sau Florești sunt mai mari decât prețurile medii din București, arată un studiu realizat de compania Dunwell, în timp ce prețurile din Jucu se apropie de cele din București.

În zona Apahida, prețurile sunt de 60-70 de euro pe metrul pătrat, în zona Florești, prețurile sunt cuprinse între 50-60 de euro pe metrul pătrat, iar în Jucu, prețurile variază între 35-40 de euro pe metrul pătrat. Însă aceste prețuri medii pot să varieze foarte mult în sus sau în jos, în funcție de amplasamentul lor și de conectarea lor la rețelele de drumuri și la cele de utilități, spune Ioana Oltean, CEO al Napoca Imobiliare.

Ea afirmă că sunt terenuri industriale care pornesc de la 15 euro pe metrul pătrat, în timp ce altele ajung la peste 100 de euro pe metrul pătrat. Ioana Oltean crede că interesul investitorilor va rămâne ridicat pentru zona Clujului, datorită dinamicii economice, precum și datorită resurselor umane reprezentate de absolvenții universităților clujene.

banner