Clujul, pe primul loc la apeluri 112

1

Cluj este județul cu cel mai ridicat procent de urgențe, raportat la numărul total de apeluri primite de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Conform statisticii, mai mult de 70% dintre apelurile 112 din județul Cluj sunt urgențe reale, potrivit Hotnews.

În anul 2021, românii au efectuat peste zece milioane de apeluri la numărul unic de urgență 112. Dintre acestea, aproape 60% au fost urgențe reale, în timp ce restul reprezintă non-urgențe, solicitări de informații, farse sau apeluri injurioase.

Alături de Cluj, județele care au cel mai mare procent de apeluri urgente la 112 sunt Timiș (69,64%) și București-Ilfov (68,20%). Situația apelurilor urgente și non-urgente pe județe poate fi consultată aici.

A scăzut numărul de apeluri non-urgente la 112

“Dacă în anii 2004-2005, non-urgentele reprezentau peste 90% din totalul apelurilor, numărul acestora a scăzut anul trecut până la 40,73%. Astfel, datele ne demonstrează că, de la an la an, cetățenii sună tot mai responsabil la 112 și că, de cele mai multe ori, cer ajutorul agențiilor de intervenție atunci când au urgențe reale”, precizează reprezentanții STS.

Persoanele cu deficiențe de auz sau de vorbire pot solicita ajutor în situații de urgență prin serviciul SMS 113, care le permite să relaționeze prin mesaje cu autoritățile. Acesta este gratuit și a fost înființat în anul 2015.

VEZI ȘI:

Bogdan Pivariu: Floreștiul trece de la ideea de creștere la cea de dezvoltare

9,6% dintre studenți abandonează facultatea încă din primul an

Ai mai multe mașini sau case? Probabil, vei fi taxat suplimentar