Colantarea atrage tot mai mulți clujeni – Foliile colorate pentru mașini care arată statutul social

0

O nouă modă atrage tot mai mulți clujeni. Este vorba de colantare sau de aplicarea de folii colorate pentru mașini. Acestea oferă automobilelor mai scumpe decât media nuanțe rare, uneori de nedescris în cuvinte. Aceste folii pot să aibă și efecte 3D și, de asemenea, au pot oferi mașinilor un aspect satinat, periat, carbon sau metalizat. Această tendință de colantare a fost adoptată cu entuziasm și în contextul în care o serie de sportivi de succes, dar și alte personalități publice și-au colantat mașinile, spune omul de afaceri Jozsef Salak, fondatorul Masterfol, compania care domină cu autoritate piața colantărilor.

Pentru foarte mulți dintre clujeni, colantarea reprezintă și o declarație de statut social. Pe de o parte, mașinile lor capătă un aspect extrem de interesant. Pe de altă parte, colantarea costă, în medie, 1.200 de euro, iar cei care investesc această sumă sunt mândri de mașinile lor. Jozsef Salak afirmă că cei care apelează la acest procedeu sunt mai ales domnii, însă sunt și folii special produse pentru doamne.

Masterfol dispune de peste 500 de nuanțe de folii pentru colantare, iar printre ele se află și nuanțele la modă, de la alb perlat până la gri ”gun”, care aduce aminte de culoarea metalului din care sunt fabricate armele. De asemenea, Jozsef Salak afirmă că foliile pentru colantare sunt destinate să reziste între 5 și 7 ani. În mod obișnuit, după această perioadă, proprietarii mașinilor schimbă aceste folii.

banner