Comunitatea internațională din Cluj l-a luat la întrebări pe primarul Emil Boc – vezi ce au vrut să afle

0

Evenimentul Meet the Mayor este unul dedicat expaților clujeni, membrilor comunității internaționale din Cluj-Napoca. Este o ocazie de a-i adresa întrebări primarului Emil Boc, în speranța rezolvării unor probleme sesizate de cei care au ales să trăiască și să lucreze la Cluj. Vezi care au fost întrebările adresate primarului.

Comunitatea internațională din Cluj s-a plâns de traficul aglomerat din oraș, a cerut detalii despre modul de organizare administrativă a României (de ce avem atâtea județe și când va avea loc o reformă), au dorit să știe care sunt planurile primăriei pentru dezvoltarea regională (metropolitană) și, nu în ultimul rând, au întrebat dacă Emil Boc mai candidează pentru încă un mandat de primar. Însă această întrebare a rămas fără răspuns.

O problemă ridicată de expații din afara Uniunii Europene a fost cea a Serviciului pentru Imigrări din Cluj, care funcționează în Iulius Mall. Străinii s-au plâns că sunt doar două ghișee pentru preluarea documentelor și că, uneori, coada e foarte lungă, ba chiar au fost persoane care au dormit pe scările din fața serviciului.

Primarul Emil Boc a explicat că acest Serviciu de Imigrări este în subordinea Ministerului de Interne și nu al Primăriei Cluj-Napoca, dacă că poate pune la dispoziția celor de la Imigrări un spațiu mai adecvat pentru desfășurarea activității.

Evenimentul Meet the Mayor este unul exclusivist, organizat anual de către Cluj International Committee, din care fac parte toate cluburile oamenilor de afaceri din Cluj, camere de comerț, alte organizații de business, oameni de afaceri etc.

 

banner