O elevă de 16 ani din Cluj-Napoca, medaliată la Campionatul Mondial de Street Workout 2022

0

Alisia Perșa, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, a obținut locul trei la Campionatul Mondial de Street Workout 2022, găzduit, în luna decembrie, la Riga. Deși a început practicarea acestei discipline sportive în urmă cu doar patru ani, Alisia a reușit să obțină deja primul titlul de campioană internațională, după ce le-a învins pe cele mai bune sportive din lume, într-un turneu organizat la Stockholm.

Invitați la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, Alisia Perșa și antrenorul Tiberiu Băiță au vorbit despre parcursul incredibil pe care l-a înregistrat tânăra sportivă și despre cum a ajuns un adevărat fenomen în lumea Street Workout-ului. Totodată, aceștia au explicat care este conceptul din spatele unei discipline sportive moderne și care este statutul său la nivel național. Întregul material este disponibil mai jos.

Pentru a fi premiată la mondiale, a fost nevoită să concureze cu băieții

Deoarece abilitățile Alisiei s-au dezvoltat incredibil de repede, aceasta a fost nevoită să concureze, în cadrul competițiilor naționale, la categoria băieților, deoarece nivelul ei era mult peste cel al altor fete participante. De asemenea, eleva a fost prezentă, în anul 2020, și la Românii au Talent, acolo unde a impresionat juriul cu un exercițiu de mare dificultate.

“Cred că marele meu avantaj este că, în România, concurez cu băieții. Cred că nivelul meu, chiar dacă mi se părea mult mai jos, din cauză că nu obțineam cine știe ce rezultate, a crescut datorită faptului că am fost pusă să concurez cu alți băieți”, a precizat Alisia Perșa.

La momentul actual, Alisia se pregătește intens pentru participarea la Campionatul European, care va avea loc, peste două săptămâni, în Amsterdam. Mai multe imagini spectaculoase din competițiile la care a participat sportiva clujeană sunt disponibile pe canalul de YouTube al acesteia.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Patricia Irimieș, sportiva de 12 ani din Cluj-Napoca, campioană în Statele Unite – turneu internațional de tenis feminin

O poveste despre viața de fotbalist profesionist – Ionuț Rada a lansat cartea dedicată carierei sale

Clujenii, campioni europeni la minifotbal – echipa Gemina Cluj a câștigat turneul Euro Business Cup

banner