Copii de grădiniță s-au adunat și au cântat la mall pentru a atrage atenția asupra poluării, de Ziua Pământului

0

Mai mulți copii au creat un moment inedit cu ocazia Zilei Pământului, la inițiativa unor educatoare din Cluj-Napoca. Este vorba despre un flashmob, o demonstrație publică prin care cei ce se adună atrag atenția trecătorilor asupra unei idei. La această adunare, copiii au cântat, au dansat și s-au jucat, respectiv și-au cultivat simțul civic în legătură cu problemele ce țin mediul înconjurător. Vezi mai jos cum a decurs evenimentul.

Ziua Pământului este o sărbătoare globală care își propune să atragă atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător și asupra necesității adoptării unui comportament responsabil față de planeta noastră.

De Ziua Pământului, oamenii sunt încurajați să adopte practici prietenoase cu mediul, cum ar fi renunțarea la mașină în favoarea bicicletei sau a transportului public, acordarea unei atenții sporite reciclării și reducerea consumului de resurse naturale.

Inițiativa Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, ca răspuns la preocupările tot mai mari legate de degradarea mediului și poluarea în creștere, conform Ministerului Mediului.

În primul an de celebrare, Ziua Pământului a adunat în special tineri și cetățeni preocupați de soarta planetei. De-a lungul timpului, această sărbătoare a căpătat amploare și a devenit cunoscută în peste 140 de țări din întreaga lume.

 

banner