COVID 19 lovește ISU Cluj: 18 angajați au fost infectați

0
FOTO: Facebook, ISU Cluj

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a informat că 18 dintre angajații săi au fost conformați cu COVID 19 în urma unei testări efectuate luni în instituție.

12 dintre bolnavi lucrează la sediu (logistică, financiar, resurse umane) și 6 cadre pe teren. ISU Cluj informează că a luat măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale.

FOTO: Facebook, ISU Cluj

“După primirea rezultatului care indică infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz).

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției”, susține ISU Cluj.

FOTO: Facebook, ISU Cluj

Cele 18 cazuri au apărut în ciuda măsurilor speciale pentru protecția personalului (dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent) luate de ISU Cluj încă de la debutul pandemiei.

“Manifestăm o preocupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție.

FOTO: Facebook, ISU Cluj

Asiguram cetățenii că această situație nu afectează capacitatea operațională, iar solicitările venite din partea populației pot fi acoperite in mod eficient”, spun cei de la ISU Cluj.

banner