U-BT Cluj-Napoca caută, în fața fanilor, a cincea victorie din EuroCup – ce au declarat Silvășan și Stipanovic?

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni marți, 31 ianuarie, pe teren propriu, formația lituaniană BC Lietkabelis, în cea de-a patra etapă din retutul grupelor EuroCup. După eșecul dramatic înregistrat pe terenul italienilor de la Umana Reyer Veneția, campioana României a căzut pe poziția a noua în clasamentul grupei A, loc care nu le asigură calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene.

Cu șase etape înainte de încheierea primei faze, clujenii au un bilanț format din patru victorii, respectiv șapte înfrângeri și sunt nevoiți să se impună împotriva grupării din Lituania, astfel încât să mai păstreze speranțe realiste pentru accederea în playoff. BC Lietkabelis are un bilanț de 5-7 și se află pe locul opt, însă victoria din etapa precedentă cu JL Bourg, unul dintre liderii grupei A, scor 92-88, îi oferă șanse în plus pentru calificare și, totodată, încredere față de viitoarele dueluri.

Mihai Silvășan: “Sunt foarte mulțumit de felul în care arătăm acum”

“Nu ne îngrijorează ultima lor victorie din EuroCup. După cum am văzut până acum, oricând pot să apară rezultate surprinzătoare. Fiecare echipă poate să învingă acasă sau în deplasare. […] Nu este o partidă decisivă, deoarece mai sunt alte cinci jocuri, însă este o dispută importantă. Nu putem să visăm la o victorie fără să știm ce avem de făcut. În ceea ce privește lotul, Karel Guzman a suferit o mică accidentare înaintea meciului cu Târgu Mureș. S-a antrenat aseară, însă nu la 100% din capacitate. Își dorește foarte mult să evolueze și sperăm să ne poată ajuta la ora meciului. […]  Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru. Sunt foarte mulțumit de felul cum arătăm acum”, a declarat antrenorul ardelenilor, Mihai Silvășan.

Andrija Stipanovic: “Trebuie să învățăm cum se câștigă în EuroCup”

Meciul este unul important și vreau să le transmit fanilor că prezența lor înseamnă mult. Este o partidă oarecum decisivă și avem nevoie de sprijinul suporterilor. Suntem pregătiți, ne-am antrenat bine și cred că am jucat la un nivel ridicat în ultima perioadă. […] Noi am demonstrat că putem juca bine, am reușit și la Ljubljana. Cum am mai spus, trebuie încă să învățăm cum se câștigă în EuroCup”, a declarat pivotul Andrija Stipanovic.

Conferința de presă în cadrul căreia au participat Mihai Silvășan și Andrija Stipanovic poate fi urmărită aici:

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Lietkabelis va începe la ora 19:30, iar fanii interesați să vină în BT Arena își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI. De asemenea, aceasta va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 2.

VEZI ȘI:

U-BT, pe drumul spre al treilea titlu consecutiv din Liga Națională – clujenii debutează în TOP 10

Mihai Silvășan, după eșecul din Veneția: “Nu am reușit să rămânem puternici din punct de vedere mental”

U-BT Cluj-Napoca, învinsă dramatic de Reyer Veneția, după ce a revenit de la 16 puncte diferență

banner