Creștere de 22% a numărului tranzacțiilor imobiliare la Cluj, față de anul trecut

0

În luna februarie, numărul tranzacțiilor cu locuințe înregistrate în județul Cluj a înregistrat o creștere semnificativă, respectiv 22% față de aceeași perioadă a anului precedent. Această tendință ascendentă a început în decembrie 2023 și a persistat în primele două luni ale anului curent, contrar trendului înregistrat în anul precedent, când tranzacțiile erau mai puține.

Astfel, 14.200 de tranzacții cu unități individuale au fost parafate luna trecută în România, în creștere cu 28% față de nivelul înregistrat în 2023 și aproape de nivelul de 14.645 de unități vândute în februarie 2022, scrie Economica.net.

În municipiul Cluj-Napoca, în luna februarie preţul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare a ajuns la sfârşitul lunii trecute la 2.666 euro/mp util, cel mai înalt nivel înregistrat în România.

Este a treia lună de creștere a numărului de tranzacții, creștere care a venit pe fondul majorării TVA de 5% la 9%. Cea mai mare creștere s-a înregistrat la București, cu 27% față de februarie 2022, cu peste 4.000 de tranzacții.

Și în județul Cluj tranzacțiile au crescut cu 22%, în timp ce în județul Constanța, creșterea a fost și mai consistentă, de aproape 43%.

Și mai spectaculoasă a fost creșterea înregistrată în județul Iași, acolo unde luna trecută tranzacțiile cu unități individuale s-au triplat față de februarie 2022, la 1.512 tranzacții, aproape cât cele din județele Constanța și Cluj la un loc.

Tranzacțiile cu unități individuale din județul Ilfov au crescut cu 70%. Pentru județul Brașov, vedeta anului trecut, scăderea este de 8% și s-au vândut peste 750 de locuințe.

 

banner