Noul mijlocaș al “U” Cluj a jucat la ambele mari rivale din Italia: AC Milan și Inter Milano

0
Foto: FC Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj a anunțat ajungerea la un acord cu mijlocașul italian Marco Fossati. Jucătorul în vârstă de 30 de ani se alătură la ”U” cu două cupe ale Croației în Palmares, dar și numeroase meciuri în Serie A și Serie B. Acesta a fost crescut la două dintre cluburile de tradiție din Italia.

Juniorat la Inter Milano și AC Milan

Marco Fossati a evoluat până la 16 ani la Inter Milano, după care a venit la AC Milan, în vara anului 2010.  Trasnferul a fost patru milioane de euro, iar jucătorul a avut evoluții foarte bune. La echipa Primavera a rossenilor, în ediția 2010/2011, a reușit să înscrie de opt ori. Pasul următor în cariera sa a fost trecerea la clubul Latina Calcio.

Serie A, Serie B și Serie C

Pe lângă Latina Calcio, mijlocașul defensiv a trecut pe la Bari, Ascoli, Perugia, Cagliari, Hellas Verona sau Monza. Italianul a adunat peste 60 de apariții în Serie C, unde a avut contribuții notabile și peste 170 de prezențe în Serie B, unde a marcat de 10 ori și a oferit 15 pase de gol.

Evoluția sa i-a permis în 2017/2018 să debuteze și în primul eșalon italian, alături de Hellas Verona. Acea stagiune i-a adus în total nouă meciuri ca și integralist în Serie A, primul fiind în fața lui Lazio, iar pentru ultima rundă care a închis sezonul, a jucat pe stadionul lui Juventus Torino. Marco Fossati a mai jucat în Serie A un sfert de oră pe Stadio Olimpico, împotriva celor de la AS Roma.

A parcurs fiecare etapă la nivel juvenil în naționala Italiei

Marco Fossati a făcut parte din naționala Italiei de la U17 la U21, cele mai multe prezențe fiind acumulate în U17, alături de care a participat la Europeanul din 2009, precum și la Mondialul din acel an, dar și la Mondialul din 2010.

Acesta a jucat la naționalele juvenile cu colegi precum: Mattian Perin, Stephan El Shaarawy, Marco Verratti, Mattia De Sciglio, Andrea Belotti sau Daniele Rugani.

Două cupe ale Croației

Singura experiență departe de țara natală a avut-o până în prezent în Croația, la clubul Hajduk Split. Alături de aceștia a cucerit în două rânduri Cupa Croației, în 2021/2022 și 2022/2023 și a jucat în preliminariile UEFA Conference League. Mijlocașul a prins 66 de apariții în prima ligă croată, timp în care a oferit 4 assist-uri și a marcat un gol, conform Universității Cluj.

VEZI ȘI:

Reacția lui Ioan Ovidiu Sabău după gestul unui jucător la duelul „U” Cluj – UTA Arad: „E păcat, pentru că își anulează tot ce a făcut”

UEFA a decis sancțiunile după incidentele de la meciul cu Kosovo

Universitatea Cluj oferă copiilor acces gratuit la meciul cu Universitatea Craiova

banner