Cu ce ”se mânâncă” postul intermitent? Află părerea specialistului în nutriție Larisa Anchidin

0

Una dintre ce cele mai populare diete din acest moment este postul intermitent. Află ce este acesta, cum funcționează și dacă funcționează la toată lumea, care sunt plusurile, dar și minusurile postului intermitent de la nutriționistul dietetician Larisa Anchidin, invitată la Doctor online de la Via Cluj TV.

Află din video care este numărul minim de calorii pe care trebuie o persoană să le consume într-o zi, dacă vrea să slăbească fără să îi afecteze starea de sănătate, cât timp poți ține un post intermitent și alte informații interesante și utile.

Cui nu i se recomandă postul intermitent

Nutriționistul- dietetician Larisa Anchidin a atras atenția asupra faptului că postul intermitent nu se recomandă femeilor care alăptează sau femeilor care urmează sau își doresc să aibă copii. De asemenea, nu se recomandă copiilor sun 12 ani, pacienților cu diabet de tip 1 sau persoanelor predispuse la bulimie sau anorexie.

Beneficii ale postului intermitent, în afară de slăbit

Postul intermitent stimulează anumiți hormoni și poate ajuta la dezvoltarea unor noi celule nervoase- protejează împotriva bolii Alzheimer, spun specialiștii. De asemenea, poate stimula autorepararea celulară: poate stimula procesul de autofagie (modalitate a celulelor de reparare și regenerare a componentelor celulare deteriorat).

banner